Ózongenerátor

Az egészség nem játék!

Teremtsen vegyszermentes higiéniát az ózon erejével!

Pár szót röviden az ózonról

A 19. században az emberek elkezdték hasznosítani az ózont fertőtlenítésre, vízkezelésre, gyógyításra, tisztításra, a táplálék frissen tartására. Száz év leforgása alatt pedig az emberek ózonhoz való kapcsolata és hozzáállása jelentősen megváltozott, és annak használata széles körben elterjedt.

1902-ben Németországban hozták létre az első olyan gyárat, amely a víz ózonnal történő fertőtlenítésére és tisztítására szakosodott. Azóta már sok vízműben alkalmaznak ózonos technológiát a víz tisztításának és fertőtlenítésének folyamatában.

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, ami a vízben lévő mikroorganizmusoktól függően 600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, vagy oldott oxidálható ásványi anyagokkal, akkor egyszerűen megsemmisíti azt. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.

Az emberek rendkívül érzékenyen reagálnak az ózonra. A fertőtlenítésre használt ózon töménysége 0,5-2,5 ppm (milliomodrész) között van. Az emberek 0,01 ppm ózonkoncentrációt szagról már érzékelnek. 0,01 ppm alatti ózonkoncentráció az akkori elnevezésű Egészségügyi Minisztérium szerint semmilyen káros hatással nincs az emberi szervezetre maximum 10 órán át tartó érintkezés esetén. A minisztériumi forrás szerint minden kellemetlen tünet (kiszáradt száj, légutak irritációja) az ózonnal érintett terület elhagyása után rögtön elmúlik, mindennemű következmény nélkül. Növények esetében a magas ózonszint a levelek károsodásához vezethet, a sejtfalak roncsolásán keresztül. Ezen felül gátolja a fotoszintézist és a gyökérlégzést is. Mindezek együttesen közre játszhatnak a növények károsodásában, szélső esetekben pusztulásában.

ÓZONGENERÁTOR KÉSZÜLÉKEK az otthoni higiéniáért:

Az ózon az egyik leghatékonyabb fertőtlenítő, alkalmazása új lehetőségeket nyújt a lég- és felület higiénia területén. Gáz halmazállapotának köszönhetően a kezelni kívánt terület minden pontjába eljut, kellő koncentrációban megsemmisíti a vírusokat, a baktériumokat, a gombákat és más egyéb káros mikroorganizmusokat, illetve a kellemetlen szagokat okozó molekulákat is. Az ózongáz az egyik legerősebb fertőtlenítéshez használt hatóanyag, 50-szer hatékonyabb és 3000-szer gyorsabb, mint a klór. Előállítását az ózongenerátorok végzik, tehát a fertőtlenítés környezetbarát módon zajlik.

Higiénikus környezet, tiszta levegő!
Számolj le a kórokozókkal, penészgombákkal, kellemetlen szagokkal, élősködőkkel!

Vegyszermentes fertőtlenítő eljárás ózonnal!

VÍRUSOK, BAKTÉRIUMOK, PENÉSZ, KELLEMETLEN SZAGOK ESETÉN 
VEGYSZERMENTESEN, ÓZONGENERÁTOR KÉSZÜLÉKEKKEL

Hol használható az ózongenerátor?

Mindenhol, ahol szükséges a higiénikus környezet és a tiszta levegő. 

 Például:   

 • Otthonra, szállodákba a szobák fertőtlenítésére
 • Dohányfüst, dohos szag eltüntetése
 • Orvosi várók, rendelők fertőtlenítése
 • Autó klímarendszer, utastér és raktér fertőtlenítésére, penészmentesítésére, szagtalanítására 
 • Vendéglátó egységek szagtalanítására, fertőtlenítésére 
 • Konyha szagtalanítására
 • Sportlétesítmény öltözők fertőtlenítése, szagtalanítására 
 • Festés utáni szagok eltüntetésére
 • Penészedés esetén

Ózongenerátor felhasználási területe kimeríthetetlen, mai világba nincs olyan háztartás, intézmény, ahol ne tudnák kihasználni az ózonos kezelés előnyeit.  
Legyen szó akár fertőtlenítésről, szagtalanításról, penészedésről vagy akár mindenki rémálmáról az ágyi poloskákról. Mindez vegyszermentesen. 

Általános használta: 

 1. Szüntesd meg a szagforrásokat, szennyeződést! (Kosz, szemét, penész stb.)
 2. Zárd le a kezelni kívánt területet!
 3. Helyezd az ózongenerátort legközelebb a kezelendő felülethez! Figyelj arra, hogy a levegő át tudjon áramolni a készüléken!
 4. Állítsd be az időzítőt a kívánt értékre és hagyd el a helyiséget, járművet!
 5. A kezelés befejezése után várj legalább 30 percet, mielőtt bemész a helyiségbe, beszállsz az autóba! 
 6. Szellőztesd ki a kezelt területet!
 7. Vedd használatba és élvezze az ózongenerátor által nyújtott fertőtlenített, és tiszta helységet.

A vírusos időszakban különösen, de akár egy hosszas betegség után a legyengült immunrendszer miatt nem hiányoznak otthon a levegőben lévő, illetve a felületeken megtapadó baktériumok, vírusok, penészgombák! 

klíma rendszeres higiéniai tisztítása, fertőtlenítése is elkerülhetetlen, hiszen pl. a legionella súlyos légúti megbetegedéseket okozhat.

50-szer hatékonyabb és 3000-szer gyorsabb, mint a klór. Gáz halmazállapotának köszönhetően behatol az elérhetetlen felületekbe. Még a Matrac, függöny, szőnyeg, és kanapé szöveteit is átjárja. Egészítsd ki a takarítást ózongenerátor készülékkel és ne engedj teret a vírusoknak, baktériumoknak, kellemetlen szagoknak, penésznek, élősködőknek

Egészítse ki a rendszeres takarítást ózonkezeléssel, hiszen az ózon drasztikus erővel pusztíthatja el a kórokozókat az elérhetetlen felületeken is.

Kellemetlen szagok?

Ózonnal megsemmisítheti a szagmolekulákat is: festékszag, doh szag, dohányfüstös lakás, kisállatok tartásával járó szagok..

Porallergiára is megoldás:

Gáz halmazállapotának köszönhetően behatol az elérhetetlen felületekbe is, mint pl.: a szőnyeg, kanapé, függöny és matrac szövete.
Így megoldást jelenthet a poratka, szú és akár ágyi poloska problémára is!

Visszatérő problémát szokott jelenteni:

 • Fertőzéses megbetegedéskor a kórokozó végigvonul a közösségen
 • A klíma rendszeres fertőtlenítése nélkül légúti megbetegedések alakulnak ki, hiszen a kíméletlen baktériumok, vírusok, penészspórák könnyen elszaporodnak (pl.: legionella)
 • A rossz minőségű levegő miatt a dolgozók aktivitása csökken, koncentráló képessége romlik, fáradság és fejfájás jelentkezik

Ózon drasztikus erővel semmisítheti meg levegőben keringő és a felületeken megtapadó vírusokat, baktériumokat, penészgombákat, kellemetlen szagokat, élősködőket (pl. poratka), majd a kezelés végeztével visszaalakul oxigénné.